dissabte, 21 de gener del 2017

Farcit d'empanada gallega (de la mycook)

No tinc mycook, però la recepta funciona igual si fas el procés a mà.

La recepta que s'adapta en aquesta entrada, és aquesta:  empanada mycook

INGREDIENTS

2 paquets de làmines d'empanada (1 per la base i 1 per fer de tapa)

50 gr d'oli
1 all
1 guindilla (opcional)
1 ceba gran
1/2 pebrot verd
1/2 pebrot vermell
150 gr de tomàquet triturat (no fregit)
1 cullerada de sucre
1/2 got de vi o conyac 
3 llaunes de tonyina petites
2 ous durs
1 ou per pintar la pasta
sal

EL·LABORACIÓ

Primer fas el farcit. En una paella vas posant oli, all, ceba, pebrots i tomàquet que pot ser de pot, sucre i sal, ho vas fent progressiu. També afegeixes el vi o el conyac. Cal deixar-ho fent xup-xup només durant 10-12 minuts. 


Quan tens el farcit fet, prepares les llàmines de pasta en una safata de forn amb paper de forn. La llàmina que preveus fer servir de tapa pots retallar-la una mica i aprofitar les vores per les decoracions de sobre l'empanada.

Cous els ous fins a obtenir ous durs.

Preescalfes el forn durant 10-15 minuts a 200º.

Un cop el sofregit del farciment està tebi o fred, el reparteixes sobre la llàmina de pasta de manera uniforme. Per sobre hi poses els ous durs trossejats i la tonyina ben distribuïda. Quan ho tens tot, tapes l'empanada i lligues les vores. Finalment utilitzes el sobrant de pasta per fer alguna decoració. Pintes l'empanada amb un ou batut. 

Ho poses al forn a 200º, a mitja alçada, calor a dalt i a baix, sense ventilador, durant 20-30 minuts

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada