INGREDIENTS:
1 iogurt natural (pot ser de llimona)
3 vasos de farina de reposteria
1,5 vas de sucre
1 vas oli de girasol
3 ous
0,5 sobre de llevat
pela d'una llimona o d'una taronja
0,5 vas de conyac, ratafia o anís o 1 got de suc de taronja
ELABORACIÓ:
Per mesurar fem servir el vas de iogurt
- Untem un motllo amb mantega i l'enfarinem
- Preescalfem el forn a 180ºC
- Separem els ous de les clares
- Muntem les clares amb el sucre, que anem incorporant a poc a poc. Al final, afegim els rovells d'ou. S'ha de batre força estona, com més estona es bati la mescla, més pujarà el pastís. En aquest pas es pot fer servir una màquina per batre.
- Un cop la mescla ha doblat el seu volum afegim el iogurt, la pela de llimona o de taronja, l'oli i la copeta de licor o de suc de taronja. En aquest pas tot s'ha de barrejar amb una espàtula de fusta. En cap cas s'ha de batre excessivament.
- Afegim la farina tamissada, una mica de sal, i el llevat.
- Aboquem la mescla al motllo i ho posem al forn, a la part de baix, amb temperatura només a la part de baix si es tracta d'un motllo ample i baix, i amb temperatura a dalt i a baix si es tracta d'un motllo de petit diàmetre i alt. Cocció durant 20-40 minuts, a 160-180ºC, en funció del diametre i la profunditat del motllo.
TRUCS:
- Si sembla que el pastís s'ha de cremar de dalt i encara no està cuit, al cap de vint minuts de cocció es pot tapar amb paper de plata
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada